Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófasírt pikáns mártogatóssal

Sárgaborsófasírt pikáns mártogatóssal
Sárgaborsófasírt pikáns mártogatóssal
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs neki, csak a mit együnk sárgaborsóból, de ne stokerájt? :) Annyit még a recepthez, hogy ne legyen benne sok a zsemlemorzsa, mert szétesik tőle a fasírt.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót megfőzzük, majd körülbelül a 2/3-ad részét krumplinyomóval összepaszírozzuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük. Kis pogácsákat vagy gombócokat formázunk belőle és bő olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  3. A mártogatós nagyon egyszerű, mindössze össze kell kevernünk a hozzávalókat, és lehet is enni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 884
elküldve: 5
receptkönyvben: 329
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kömény

Mióta szakács: 2012.04.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás sárgaborsófasírt, fasírtgolyó sárgaborsóból, sárgaborsós fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Thu, 2016-06-30 21:43

Ma ez volt a vacsora steak burgonyával. Annyit változtattam, hogy a mártogatósnál újhagymát tettem a tejfölbe, sóztam, borsoztam és egy kevés fokhagymapor is került bele. Isteni finom!!! A fasírt kívül ropogós, belül lágy és fűszeres, az olajat nem szívta magába. Nagyon-nagyon köszönöm a receptet. Üdv, Nette

904
felesborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 dl
mustár 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
ecetes torma 2 teáskanál