Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel
Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészülő, leginkább téli főzelék. Ha kevés időnk van, de mégis főtt ételt szeretnénk, pikk-pakk összedobható :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szalonna helyett bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de anélkül is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót alaposan átmossuk, majd kb. 2 és 1/2 liter vízben főni tesszük.
  2. Belerakjuk a babért, sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük a rántást, majd a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát.
  4. Ha egy kissé kihűlt, elkeverjük benne a pirospaprikát is. Mielőtt a főzelékbe tennénk, keverjük simára hideg vízzel. Így biztosan nem lesz csomós!
  5. Ha puhára főtt a borsó, berántjuk, és hozzáöntjük a simára kevert tejfölt is. Jól összeforraljuk, majd pár csepp ecettel ízesítjük.
  6. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, amit tálaláskor teszünk a főzelékre.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 153
össznézettség: 269 804
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 143
elkészítve: 128/168
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

felesborsó-főzelék, főzelék pirított baconnel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszifőz
nyuszifőz Wed, 2014-05-21 16:02

Én is nagy sárgaborsó főzelék mániás vagyok de nálam is mindig gond,hogy nem akar megpuhulni.:/
Szerintem is borsó válogatja. Kipróbálom a szódabikarbónás és a sós trükköt.
Most kezdem készíteni :)
Köszi a receptet

katamolly2
katamolly2 Wed, 2013-10-16 10:17

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a főzelék! Én a húsvéti sonka lefagyasztott főzőlevével csináltam meg, úgyis már nagyon foglalta a helyet a fagyasztóban. :-)

Laszlone Varga
Laszlone Varga Fri, 2013-10-11 16:59

Késhegynyi szódabikarbónát kell beletenni,így sokkal hamarabb puhul.Az én családom imádja:)

gasztronagyi
gasztronagyi Thu, 2013-01-31 14:09

Csak egy tipp: ha füstölt húst főzök /pl. karácsony szent este biztosan főzök füstölt tarját/, a levét nem öntöm ki, végül is 2 kg húsból főzött tömény húslét kapunk. Lefagyasztom és ezt használom fel a vágott borsófőzelék készítésekor.

Nufilan
Nufilan Wed, 2013-01-16 19:05

Segítenétek abban, hogy hogy lehet megfőzni 30 perc alatt? Nekem legalább két óra volt, mire meg pult. Feles borsóból készítettem.

santameva
santameva Tue, 2013-01-29 14:34

Talán az lehet a baj, hogy főzés közben sóztad és emiatt visszakeményedett a borsó, én mindig a végén sózom a hüvelyeseket, így könnyebben puhulnak.

Nufilan
Nufilan Tue, 2013-02-05 15:48

Köszönöm a segítséget! Ezt még senkitől nem hallottam. Legközelebb figyelek rá :)

anditoth90
anditoth90 Wed, 2013-09-04 14:25

én már másfél órája főzöm, nem tettem bele sót, szerintem egyszerűen borsótól függ a főzési idő. de jó munkához idő kell :)

Kedy
Kedy / Kedy Thu, 2012-08-16 18:39

Életem első főzeléke és tökéletesen sikerült! Köszönöm a szuper receptet! :)

Misty
Misty Tue, 2012-07-24 10:38

Kár, hogy rajtam kívül senki más nem szereti a családban a sárgaborsót, pedig ezzel a recepttel tényleg nagyon finom! Köszönöm!

fromage
fromage Thu, 2011-08-25 19:52

Már többször is megcsináltam, nagyon jó recept! Köszönöm! :)

779
felesborsó 50 dkg
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
tejföl 3 ek
víz 2.5 l
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 tk
fokhagyma 2 gerezd
ecet 2 csepp
bacon 20 dkg