Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsókrémleves HK konyhájából

Sárgaborsókrémleves HK konyhájából
Sárgaborsókrémleves HK konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgaborsó főzeléknek és levesnek is kitűnő, főleg ha túléltük a menzán... Nem kell túlbonyolítani, sárgaborsó, burgonya, hagyma, tejszín, és kész. Alig fél óra alatt egy igazán finom leveske az eredmény. Igaz, nekem minden leves isteni, egyszerűen nem tudok meglenni nélküle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót áztassuk be néhány órára, majd annyi tiszta vízzel tegyük fel főni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi.
  2. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a burgonyát, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük puhára.
  3. Botmixer segítségével pürésítsük, és öntsük bele a tejszínt is.
  4. Forraljunk még egyet rajta. A csíkokra vágott bacont süssük ropogósra, és kínáljuk a leveshez. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 785
elküldve: 5
receptkönyvben: 190
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, krémleves sárgaborsóból, sárgaborsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2016-01-31 12:13

Ezt most én is azért készítettem, mert ehhez volt itthon minden alapanyag... Finom, gyors, olcsó és egyszerű. Jó kis recept!

497
felesborsó 15 dkg
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 db
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
bacon 3 szelet
víz 5 dl