Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsóleves füstölt oldalassal

Sárgaborsóleves füstölt oldalassal
Sárgaborsóleves füstölt oldalassal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk anyukám szokta így csinálni, én azóta is követem a receptjét.

Sajnos ő már nincs köztünk. Nagyon sokat tanultam tőle is főzni, sütni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le.
  2. A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  3. Ha a hús félig megfőtt, bezöldségeljük, és beletesszük a sárgaborsót is. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Borsozzuk.
  4. Amikor elkészül, vékonyan berántjuk.
  5. Ha valaki szereti, kicsi tejfölt is tehet a levesbe, de anélkül is finom.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 20 276
elküldve: 4
receptkönyvben: 130
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

felesborsóleves, zöldségleves füstölt oldalassal, leves sárgaborsóból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-02-24 13:54

Kedves Dézi!
Elkészítettem ezt a levest, száműzendő a téli alapanyagok közül most épp a sárgaborsót a kamrámból, és nagyon-nagyon örülök neki, hogy így döntöttem! Olyan nagyon finom, hogy lehet mégiscsak veszek még egy tasakot ebből a hüvelyesből...
Köszönöm a finom receptet, felvettem a családi étlapunkra! :-)
Szeretettel
Tímea

346
felesborsó 15 dkg
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
füstölt oldalas 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint