Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye-krémleves

Sárgadinnye-krémleves
Sárgadinnye-krémleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi eshetne jobban a kánikulában, mint egy kehely krémes, hideg gyümölcsleves!
(Forrás: H. Márti)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy lehűtött hozzávalókból készítsük el a dinnyehéjban tálalt krémlevest, és frissen fogyasszuk, mert ha csak egy órára is hűtőbe tesszük már megkeseredhet a héjától. Frissen viszont mennyei! ;)
  2. A megmosott dinnye felső 1/4-ét cakkosan levágjuk úgy, hogy a kést cikk-cakk alakban szurkálom a gyümölcsbe.
  3. Kettészedem, a magos részt eltávolítom.
  4. Kivájom a dinnye húsát úgy, hogy kb. 1 cm-es peremet hagyok a héjtól.
  5. A gyümölcsvelőt  összeturmixolom a vaníliás cukorral és a sűrített tejjel.
  6. Hozzákeverem a habtejszínt.
  7. Mivel minden dinnye különböző nagyságú, ezért ennél a fázisnál megkóstolom a krémlevest. Ha édesebb a kelleténél, akkor egy kis tejjel lágyítom.
  8. A sárgadinnye kelyhében tálalom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 93 994
elküldve: 21
receptkönyvben: 924
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

Krémleves sárgadinnyéből, dinnyekrémleves, sárgadinnye leves

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi76
zsuzsi76 Fri, 2016-07-08 23:00

Én is elkészíttettem a videó alapján, ami picit más arányokat ír , mint ez a recept (2dl tejszín, 150g sűrített tej, 1 tk van.cukor-és ennyi) Én nem dinnyehéjában tálaltam hanem egy edénybe de nekem is keserű lett,miután állt a hűtőben. De akkor mitől ha a héjától nem lehetett? Nekem egy picit édes volt lehet kevesebb sűrített tej kell bele mint 150g (nem tudom a 3 kanálnyi milyen súlyú lehet) Amúgy isteni :)

Bubu46
Bubu46 Wed, 2013-06-19 17:14

Esetleg - lehetne választ kapni a "keser-édes " kérdésre ? Én is csinálnám,de nem szeretnék "leégni"! A kép egyébként nagyon csalóka - mert ennek a dinnyének a husát nemigen kaparták ki...!
Köszönöm.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2013-06-20 08:53

Sziasztok!

Én is egy darab sárgadinnyéből készítettem ezt a krémlevest.
Ne vájjuk ki egészen a dinnyehéjig a húsát! Az így nyert sárgadinnye darabokat inkább mind turmixoljuk össze a hozzávalókkal. A krémleves fogyasztása közben pedig lehet kanalazni a gyümölcsből. Lehűtött hozzávalókból kell elkészíteni és frissen fogyasztani, mert ha áll a héjától megkeseredik.

Szintia

TRózsa
TRózsa Sat, 2012-07-21 11:09

Ez engem is érdekelne, mert tavaly én is így jártam. El is ment a kedvem a további próbálkozástól, pedig annyira finom volt az elkészítés után.

pucu
pucu Wed, 2012-06-27 15:42

Mitől van az, hogy amikor elkészítem és megkóstolom, nagyon-nagyon finom édes, viszont hűtőbe téve pár perc múlva eléggé keserű utóíze lesz.... :( azért így is elfogy... de másnak is ilyen lesz?

clarita
clarita Sat, 2011-07-16 13:01

Istenien néz ki!
Máris látom magam előtt mint egy vasárnapi desszertet...

kidor
kidor Fri, 2011-04-08 17:46

Nem is értem, hogy nem szóltam még eddig hozzá a recepthez... Egyszerűen isteni a sűrített tej és a sárgadinnye együtt!!! Egyébként én kevesebb tejszínnel és több tejjel szoktam csinálni, úgy még frissebb-persze ez ízlés kérdése. Jajj, de várom már a sárgadinnye szezont!!

szuprit
szuprit Thu, 2010-06-10 18:10

Fantasztikusan néz ki! A hétvégén be is szerzek egy vagy több:-) sárgadinnyét!

557
sárgadinnye 1 kg
habtejszín 2.5 dl
sűrített tej 3 ek
vaníliás cukor 0.5 teáskanál
tej 1 dl