Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye saláta kecskesajttal

Sárgadinnye saláta kecskesajttal
Sárgadinnye saláta kecskesajttal
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rick Stein Francia Odüsszeia című sorozatában láttam ezt a salátát. Titka a jó minőségű alapanyag.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az öntetet készítjük el: a cukrot pici forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, és habverővel állandóan kevergetve beleöntjük az olívaolajat.
  2. Egy salátástálban egymásra rétegezve elhelyezzük a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentalevelet. Meglocsoljuk az öntettel (én ezt fotózás után tettem, hogy ne legyen barna a sajt a képen).
  3. Fogyasztás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 670
elküldve: 0
receptkönyvben: 133
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sárgadinnye kecskesajttal, dinnyesaláta, saláta dinnyével és kecskesajttal, saláta mentával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
sárgadinnye 80 dkg
kígyóuborka 20 dkg
paradicsom 20 dkg
kecskesajt 15 dkg
menta 0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint