Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye vaníliafagylalttal

Sárgadinnye vaníliafagylalttal
Sárgadinnye vaníliafagylalttal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél finomabb sárgadinnyés-fagyis kompozíció talán nincs.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Vendégek kényeztetésére - kápráztatására

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát abáljuk, lehámozzuk, szálkásra vágjuk.
  2. A sárgadinnyét kettévágjuk, magját kikanalazzuk.
  3. A féldinnyék alját egyenesre vágjuk.
  4. A gyümölcshúst karalábévájóval kikanalazzuk a héjból egy tálkába.
  5. Hozzáadjuk a mandulát és a Maraschinot.
  6. Összekeverjük. Elfelezve visszamerjük a fél dinnyehéjakba.
  7. Egy éjszakán át folpackozva állni hagyjuk.
  8. Tálaláskor kiöntjük a dinnyehéjból a mandulás, Maraschinos gyümölcshúst, a héjba vanília fagylaltot teszünk, visszaöntjük rá az áztatott gyümölcshúst és tejszínhabot nyomunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: vaníliafagyi
hasonló kategóriák: házi fagyi, karamellfagyi, parfé, fagyikehely, fagyitorta, gyümölcsfagyi, sorbet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 20:12

Isteni finom!
Még jó,hogy bevásároltam 5 darab sárgadinnyét,mert egymás után kettőt megettem.:D
Nagyon jó volt*-*

643
sárgadinnye 70 dkg
mandula 5 dkg
habtejszín 1 dl
likőr 0.6 dl
vanília fagylalt 20 dkg