Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnyés meggyleves

Sárgadinnyés meggyleves
Sárgadinnyés meggyleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsöket magában nem nagyon eszem, vagyis az, hogy megmossak egy almát, és úgy elrágcsáljam, nálam kizárt. Érdekes viszont, hogy a kedvenc leveseim közé tartozik a gyümölcsleves. Ilyenkor kánikulában a legjobb ebéd szerintem egy jó hideg, gyümölcsös leves, amibe tehetünk kis tejszínhabot. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet feltesszük főzni a vízben. Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget.
  2. Ha felfőtt, belekockázzuk a megtisztított sárgadinnyét, a cukrokat, és a citrom levét és héját.
  3. Elkészítjük a habarást a lisztből és a tejfölből, és teszünk a forró meggyléből hozzá hőkiegyenlítés végett, majd beleborítjuk a levesbe.
  4. Megvárjuk, míg újra felfő, majd elzárjuk, és fogyasztható is.
  5. Hidegen és melegen is isteni finom lesz.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 273
elküldve: 3
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölös meggyleves, gyümölcsleves, meggyes sárgadinnyeleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

126
meggy 75 dkg
fahéj 1 db
szegfűszeg 5 db
sárgadinnye 1 kg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
víz 10 dl
tejföl 100 g
finomliszt 1 ek