Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnyés meggyleves

Sárgadinnyés meggyleves
Sárgadinnyés meggyleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsöket magában nem nagyon eszem, vagyis az, hogy megmossak egy almát, és úgy elrágcsáljam, nálam kizárt. Érdekes viszont, hogy a kedvenc leveseim közé tartozik a gyümölcsleves. Ilyenkor kánikulában a legjobb ebéd szerintem egy jó hideg, gyümölcsös leves, amibe tehetünk kis tejszínhabot. 

hozzávalók / 8 adag

  • kb. 75 dkg meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • 1 db sárgadinnye húsa
  • fél citrom leve, héja
  • cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb. 2 l víz
  • tejföl
  • liszt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet feltesszük főzni a vízben. Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget.
  2. Ha felfőtt, belekockázzuk a megtisztított sárgadinnyét, a cukrokat, és a citrom levét és héját.
  3. Elkészítjük a habarást a lisztből és a tejfölből, és teszünk a forró meggyléből hozzá hőkiegyenlítés végett, majd beleborítjuk a levesbe.
  4. Megvárjuk, míg újra felfő, majd elzárjuk, és fogyasztható is.
  5. Hidegen és melegen is isteni finom lesz.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 261
elküldve: 3
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölös meggyleves, gyümölcsleves, meggyes sárgadinnyeleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!