Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-brokkoli főzelék

Sárgarépa-brokkoli főzelék
Sárgarépa-brokkoli főzelék
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy hétvégi disznótor után kellett valami kímélő étel. Sárgarépa volt otthon, meg brokkoli a fagyasztóban. Egyszerű, gyors, egészséges.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk, ezután felszeleteljük.
  2. A brokkolit kicsi rózsákra szedjük. Ha fagyasztott, akkor az sem baj, ha törmelékes.
  3. A margarint felolvaszjuk, rádobjuk a zöldségeket, kissé megfuttatjuk rajta, és annyi vízzel öntjük fel, ami 3/4-ig ér a zöldségeknek.
  4. Sózzuk, beledobjuk a húsleves-kockát, és a kevés cukrot is hozzáadjuk.
  5. Fedő alatt puhára vagy kissé roppanósra főzzük, ez kb. 20 perc.
  6. Ha olyanra puhult, amilyenre szeretnénk, akkor takarékra vesszük a hőt alatta, meghintjük a liszttel, és folytonos keverés közben a tejjel felöntjük. Ha szép simára kevertük benne a lisztet, akkor újból felerősítjük a hőt, és hagyjuk besűrűsödni. Ha valaki sűrűbben szereti, akkor több lisztet is tehet bele, bár a brokkoli szétfő annyira, hogy az maga is sűrít valamennyire.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 602
elküldve: 2
receptkönyvben: 252
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolifőzelék sárgarépával, főzelék gyorsan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

290
sárgarépa 25 dkg
brokkoli 25 dkg
víz 2 dl
tej 1.5 dl
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
margarin 3 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
leveskocka 0.5 db