Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-főzelék 5.

Sárgarépa-főzelék 5.
Sárgarépa-főzelék 5.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves rokonainktól kaptunk rengeteg zsenge sárgarépát, és akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnék belőle főzeléket. Életemben nem készítettem még ilyen főzeléket, ezért felcsaptam a konyhapolcomon található első szakácskönyvet, és elkészítettem. Ahhoz képest, hogy óvodában szerintem senki sem szerette, mint ahogy mi sem, most annál jobban ízlett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fasírt, sült virsli, esetleg sült kolbász.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, és forró olajban a húslevessel és a cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Zsírjára sütjük, még egy keveset pirítjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük.
  3. Sóval meghintjük (ha szükséges), és megszórjuk a petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 751
elküldve: 4
receptkönyvben: 240
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Wicus

Mióta szakács: 2010.04.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

répafőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wicus
Wicus / wicus Fri, 2010-07-09 20:24

Kedves Éva - Anyóca!
Remélem az íze is olyan lett amilyenre számítottál! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-08 20:51

Csodás a látvány!Olyan, amit szegény nagyim csinált anno.Köszönöm szépen! Remélem ízre is olyan lesz.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-22 12:32

sziasztok . én az 1 éves kisfiamnak főztem meg , és nagyon ízlett neki.

cicus72
cicus72 Mon, 2010-06-07 16:48

Én fokhagymát is szoktam bele tenni. Remek ízt ad neki.

324
sárgarépa 80 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
csirke alaplé 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint