Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-főzelék borban párolva

Sárgarépa-főzelék borban párolva
Sárgarépa-főzelék borban párolva
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány főzeléket, többek között a sárgarépa, zöldborsó, karalábé stb., főzés helyett érdemes párolással készíteni, mivel az étel nem fő szét, és a zöldségek roppanósak maradnak. A kevés vízben, csontlében vagy borban történő, rövid ideig tartó párolás egyik nagy előnye, hogy a vízben oldódó vitaminok nem vesznek úgy el, mint a hosszú lében való főzéssel. A párolást lassú tűzön végezzük, fedővel, így a gőznek köszönhetően megmarad, és koncentrálódik az étel jellegzetes íze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát felszeleteljük, és vajon a bor hozzáadásával puhára pároljuk.
  2. Megszórjuk finomliszttel, és állandó keverés mellett pirítjuk pár percig.
  3. Ezután félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel.
  4. Elkeverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, és jól kiforraljuk.
  5. Ha sűrű, még vízzel hígítjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgarépa főzelék, boros sárgarépa főzelék, borban párolt sárgarépa főzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
sárgarépa 1 kg
rosé 1 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 kávéskanál
tej 3 dl
0 ízlés szerint