Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-főzelék csirkemájjal

Sárgarépa-főzelék csirkemájjal
Sárgarépa-főzelék csirkemájjal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májat leszoktam öblíteni, a tilalom csak a sertés- és borjúmájra vonatkozik. Percek alatt elkészül mosás után is.  Aki szereti, mustárt is adhat a főzelékhez.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyra gyaluljuk. A fokhagymát az olajon megfuttatjuk, vigyázzunk ne égjen meg, mert keserű lesz, 2 perc után hozzáadjuk a sárgarépát, amikor az olaj szép sárga színt kap, felöntjük az alaplével. Fűszerezzük, és roppanósra pároljuk.
  2. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, a sárgarépához adjuk, és besűrítjük.
  3. A hagymát karikára vágjuk, az olajon kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a hártyától megtisztított, előkészített májat, fűszerezzük, megsütjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájas répafőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

467
sárgarépa 6 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 3 dl
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 0.25 ek
csirkemáj 40 dkg
lila hagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek