Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa krémleves

Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik reggel felkeltem, és eszembejutott báttyóm fincsi répalevese. Sajnos csak az ízére emlékeztem, arra nem, hogy hogy csinálta, de sebaj... Kimentem a konyhába és alkottam valamit! Ez lett belőle, és meglepően jó lett ! :) 
Mivel párom, az öccse és az anyukája nem annyira szeretik az "ilyen dolgokat", csak magamnak csináltam 1 adagot!
Ettől függetlenül páromnak nagyon ízlett... :P

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a burgonyát pedig kb. egyforma szeletekre vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk, annyira, hogy kicsit karamellizálódjon.
  3. Ha megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket, ezután ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Ha megfőttek a zöldségek, levesszük a tűzről, lehűtjük, majd leturmixoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 763
elküldve: 5
receptkönyvben: 136
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi

Mióta szakács: 2010.07.30.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

vega sárgarépa krémleves, sokfűszeres répa krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-01-05 12:26

Kedves Ildi!

iWiW klubunkban ajánlottuk a leves receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

174
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 db
vöröshagyma 0.5 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek