Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa saláta

Sárgarépa saláta
Sárgarépa saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom (Gorka Lívia keramikus művész) készítette gyakran számomra, amikor az unokáit szoptattam. Magas tápérték, alacsony kalória. A sárgarépa mellé az olaj nagyon fontos, mert a karotin (az A vitamin) zsíroldható, azaz vízben nem oldódik, felszívódásához zsiradék kell.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta, önmagában is finom, vagy natúr hús mellé, sajttal, főtt tojással stb.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított sárgarépát lereszeljük finomfogú reszelőn.
  2. Összekeverjük az olajat, a citromlével, a sóval és cukorral, vagy cukor nélkül harmonizáljuk az ízeket és a répára öntjük, összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 48 183
elküldve: 2
receptkönyvben: 349
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mucera
Mucera Thu, 2010-09-30 09:13

Nagyon ízlik nekem is és a páromnak is!Kísérleteztem azzal,hogy nem tettem bele olajat csak citrom levet és tettem hozzá egy kis mézet!Lehet,hogy furcsán hangzik de isteni!Régen adtak ilyet az oviban is. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 14:40

Teodóra receptje szerint esszük "két pofára", és ha van, teszünk bele lila hagymát vagy kevés reszelt zellert/fehérrépát. Igazából kicsit mindig másképp, nehogy ráunjunk. Hogy a majonézt ne kelljen túlzásba vinni, inkább joghurttal öntöm fel. És mivel, hogyan esszük? Hát villával, gyorsan :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-14 13:34

Az 1 kg reszelt répához 4 gerezd foghagymát török, kevés fehérborsot és csak annyi majonézt adok hozzá, hogy ne legyen száraz.
Hús mellé, vagy pirítóssal önálló étel. Sózás nem szükséges, akinek hiányzik a saját tányérjában sózhat!

gyongy
gyongy Mon, 2008-11-03 22:23

Kacérkodtam már a répával,de mostmár biztos kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-22 18:43

Olajjal nem szeretem, de vajas kenyérrel eszem, így van zsiradék is...

247
sárgarépa 60 dkg
citromlé 2 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet