Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa saláta 9. - pikáns

Sárgarépa saláta 9. - pikáns
Sárgarépa saláta 9. - pikáns
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a salátákat. Egyszer télen, amikor nem volt sok alapanyag, arra gondoltunk, csinálunk salátát abból, ami kéznél van. Nagysikere volt. Azóta már sokszor elkészítjük.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Bármilyen fehér húshoz, halhoz ajánlom. Még a nehezebb disznóhúst is könnyebbé, pikánssá teszi. Joghurttal leöntve, kitűnő könnyű vacsora önmagában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az egész narancs héját kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük. A gerezdekre szedett fél narancsot fél cm-es kockákra szeljük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt.
  2. Az öntethez a szegfűszeget és a koriandert mozsárban finom porrá törjük, elkeverjük a többi fűszerrel, az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel. Végül ráöntjük a szeletelt anyagokra.
  3. Jól összeforgatjuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Mandulapehely, tört pisztácia, fenyőmag, napraforgómag mehet a tetejére tálalás előtt.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 860
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tdory

Mióta szakács: 2011.07.04.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

répasaláta, sárgarépa-saláta fűszeres öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

162
sárgarépa 6 db
alma 1 nagy db
narancshéj 1 narancsból nyert
narancs 0.5 közepes db
mazsola 1 marék
fahéj 2 teáskanál
citromlé 5 ek
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
méz 2 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0.5 kk
szerecsendió 1 csipet
szegfűszeg 5 db
koriandermag 1 kk