Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépadzsem

Sárgarépadzsem
Sárgarépadzsem
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a dzsem számomra azért különleges, mert a kertemben termett biosárgarépából készült. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott sárgarépákat finoman lereszeljük, majd adjuk hozzá a mézet, citromlevet, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat.
  2. Lassú tűzön, állandó kevergetés közepette főzzük kb. 60 percet, hagyjuk kihűlni, majd turmixoljuk le.
  3. A körtéket pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, adjuk a répás keverékhez, majd főzzük még kb. 30 percig.
  4. Forrón töltsük az üvegekbe, csipet szalicilt szórjunk a tetejére, aztán zárjuk le mindegyiket, fordítsuk fejjel lefelé. Hagyjuk kihűlni.      

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 359
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-körtés sárgarépadzsem, vaníliás-mézes sárgarépadzsem

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
sárgarépa 1 kg
méz 50 dkg
körte 4 db
citromlé 4 citromból nyert
vaníliás cukor 4 csomag
fahéj 2 kk