Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépafőzelék Vicikó konyhájából

Sárgarépafőzelék Vicikó konyhájából
Sárgarépafőzelék Vicikó konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori szép emlékű eledel. :-) Anyukám a mai napig is készíti, én is természetesen, és még mindig nagyon ízlik. A finomsága szerintem az egyszerűségében rejlik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépát vékonyra szeleteljük.
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a répakarikákat.
  3. Kb. 8-10 perc alatt,fedő nélkül, kevergetve félpuhára pároljuk, pirítjuk. 
  4. Levesszük a tűzről, folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, kissé felhígítjuk a vízzel, majd a tejjel folytatjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. Sózzuk, cukrozzuk, visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
  6. Esetlegesen kevés tejjel hígíthatjuk még.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 511
elküldve: 5
receptkönyvben: 331
elkészítve: 40/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répafőzelék, sárgarépás főzelék, répás főzelék repceolajjal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tóth Erzsébet Klára
Tóth Erzsébet Klára Wed, 2017-05-17 18:13

Kedves Vicikó! Annyira ízlik a recepted alapján készített sárgarépafőzelék, hogy minden héten megfőzöm. Köszönöm szépen a receptet.

sebi-eva
sebi-eva Tue, 2014-09-23 14:55

Nagyon finom lett, én egy kis petrezselyemmel bolondítottam meg. Férjem bizalmatlanul nézte, hogy mit csinálok, végül alig maradt belőle, annyira izlett neki. Köszönöm a receptet.

Orosz Tímea
Orosz Tímea Sun, 2014-04-13 18:18

Hmmm, nagyon finom lett! Teljesen étvágytalan vagyok a terhességem alatt, és ezt most nagyon jóízűen ettem meg!
Nádcukorral, sóval és kis borssal készítettem, és virslit főztem hozzá.

Nagyon klassz recept, köszönöm! :)

Zitalein
Zitalein Thu, 2014-04-03 19:12

Szárzeller volt (+van) még itthon, sok (legtöbbször azt főzöm meg, ami nyersen valamiért nem akar elfogyni) -- az egy kicsit rágós maradt.
A cukit a pirításkor tettem bele, de szerintem semmilyen formában nem szükséges bele.
Amúgy a fahéj, gyömbér, petrezselyemzöld, oregano, bors, vegeta meg erőspaprika teljesen rendben van, maradhatnak. :D (Ezektől is elég jó színe lesz.)

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelem Tue, 2013-04-02 19:34

Fincsi lett.
Kicsit soknak találtam a tej-liszt arányt. Legközelebb fele tej és fele liszttel csinálom, így több lesz a répám:)) A végén a felét botmixerrel leturmixoltam, így gyönyörű színe lett.

simonmerci
simonmerci Sun, 2012-10-07 11:38

Szervusztok!
Én is így készítem ( fent írt citromhéj és pici citromlé hozzáadással). Gyermekem sose ette meg ,mert nem jól csináltam.De amióta tudom,hogy így kell jól készíteni azóta a család kedvence lett.

berecz
berecz Fri, 2012-09-28 15:25

Kedves Vicikó!
Én is pont így készítem, de nagyon finom egy kis reszelt citromhéjjal megbolondítva. Üdv.: Szilvi

529
sárgarépa 600 g
vaj 70 g
repceolaj 2 ek
finomliszt 60 g
víz 150 ml
tej 700 ml
cukor 2 ek
1 csipet