Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépakrém-leves Katharosz konyhájából

Sárgarépakrém-leves Katharosz konyhájából
Sárgarépakrém-leves Katharosz konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a zord időben egy igazi lélekmelengető, pikáns, vitamindús leves. Forrás: egy régi Príma konyha magazin.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn durvára reszeljük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Az olajon kevergetve kissé megfonnyasztjuk a hagymát a répával, csipet sóval és a cukorral, majd felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, fűszerezzük sóval, borssal, reszelt gyömbérrel és ételízesítővel. Ezután lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, mustárral, citromlével és 1 dl vízzel.
  4. A puha répából kivesszük a babérlevelet, és egy botmixer segítségével pürésítjük. Felöntjük 6 dl vízzel, felforraljuk.
  5. A forró léből egy keveset a tejfölös keverékhez adunk, hőkiegyenlítést végzünk. Végül ezzel sűrítjük be a levest, kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
  6. Tálalás pirított kenyérrel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 582
elküldve: 6
receptkönyvben: 50
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

krémleves sárgarépából, répakrém-leves, tejfölös sárgarépakrém-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lillaruhásnő
lillaruhásnő Sun, 2014-08-03 10:29

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom. Már negyedszerre csinálom és mindig sikere van.

245
sárgarépa 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 púpozott ek
babérlevél 1 db
gyömbér 1 kk
1 kávéskanál
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
víz 1.2 l