Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépakrém-leves nyultanti konyhájából

Sárgarépakrém-leves nyultanti konyhájából
Sárgarépakrém-leves nyultanti konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a krémleveseket, mert hiába nagyjából ugyanaz az alapanyag, mint egy zöldséglevesnél, mégis teljesen más az eredmény. És olyan jól néznek ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kínálhatjuk levesgyönggyel, krutonnal, esetleg kevés tökmagolajjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, répát, krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a zöldségeket, kissé megdinszteljük és felöntjük az alaplével. Alacsony hőfokon kb. 15 percig főzzük, amíg a répa és a krumpli megpuhul.
  3. Rúdmixerrel pürésítjük a levest, ismét felforraljuk és a tejszínnel gazdagítjuk.
  4. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 470
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Burgonyás sárgarépás krémleves, zöldséges krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tövismami
Tövismami / Tövismami Sun, 2015-02-15 17:56

Kedves "nyultanti"
Én is szeretem a krém leveseket, én a sütőtökből hasonló képen készítem az is nagyon finom, de én tárkonnyal és citrom lével bolondítom mindkettőt.esetleg egykis édesítőszert is csempészek bele. Javaslom próbáld ki így édes-savanyún.

nyultanti
nyultanti / nyultanti Sun, 2015-02-15 20:16

Köszönöm az ötletet, a tárkony nekem is nagy kedvencem, és a sütőtök-krémleves is népszerű mifelénk! :) Ki fogom próbálni édes-savanyún is! :)

178
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 30 dkg
burgonya 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
szárnyas alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint