Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépakrémleves 4. - chilis

Sárgarépakrémleves 4. - chilis
Sárgarépakrémleves 4. - chilis
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig azt gondoltam, hogy nem szeretem a leveseket. Aztán kiderült, hogy van egy csomó finom leves, amiket szeretek, így elkezdtem kutakodni, hogy vajon mi ízlene. Valahol a neten találtam egyszer egy chilis répalevest, az ötlet nagyon megtetszett, néhány hozzávalón és az arányokon viszont változtattam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított és karikára vágott hagymát és répát, valamint a fokhagymát az olajon megfuttatjuk.
  2. Mikor már illatozik, felöntjük zöldségalaplével, és beledobjuk az almakockákat is.
  3. Sóval, őrölt fekete borssal, petrezselyemzölddel és chilipaprikával ízesítjük.
  4. Miután megfőttek a hozzávalók (és esetleg valamelyest hűlt a leves), botmixerrel összemixeljük.
  5. A kefírt elkeverjük a liszttel, majd a levesbe öntjük, s újra összeforraljuk őket.
  6. Ha szükséges, a fentebbi fűszerekkel utánaízesítjük. Természetesen nem kell túl csípősnek lenni, elegendő, ha a zöldségek édességét erősen ellensúlyozzuk a chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 363
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

répaleves chilivel, chilis sárgarépaleves, chilis répaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 30 dkg
alma 1 db
zöldség alaplé 7 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
kefir 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint