Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépaleves Kathy konyhájából

Sárgarépaleves Kathy konyhájából
Sárgarépaleves Kathy konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kedvence, de én is imádom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű nyári leves, nem mellesleg rettentő gyors és persze olcsó is. Bármilyen sós étel elé alkalmas. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megtisztítjuk, és lereszeljük (én almareszelőn szoktam), majd az olajjal együtt feltesszük a tűzre egy lábasban. Addig pároljuk így, amíg egy kicsit elveszti a színét a sárgarépa.
  2. Ezután meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felengedjük folyamatos keverés mellett először a tejjel, majd a vízzel. Mehet bele a só és a cukor.
  3. Nagy lángon forraljuk fel, de vigyázzunk, mert kifut, majd takarékra véve úgy, hogy éppen „mocorogjon”, puhára főzzük a répát.
  4. A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változhat.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 257
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejes répaleves, tejes zöldségleves, répaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszegeza
eszegeza Mon, 2014-10-20 00:14

Én pedig 3 evőkanál cukor helyett csak kettővel ajánlok :)

Kodia1
Kodia1 Sat, 2014-08-16 10:33

Tegnap kipróbáltam a receptet. Fél adagot készítettem. Tényleg csak az próbálja ki, aki szereti a sárgarépát. :-) Én szeretem a répát, ezért nekem jobban bejött, mint a páromnak, aki kevésbé szereti. Zabtejet és tönkölybúzalisztet használtam a fehér liszt és a tej helyett.

184
sárgarépa 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 3 ek
tej 5 dl
víz 3 dl
1 csipet