Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-ananászos muffin

Sárgarépás-ananászos muffin
Sárgarépás-ananászos muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tagadhatatlanul beköszöntött a hideg, ősz, de tegyük kicsit meghittebbé az estéket a frissen sült sütikkel. Ez a süti számomra a répa és a fahéj miatt emlékeztet az őszre. Isteni fahéjas illatok terjengtek sülés közben a konyhában.:)) És szerintem ez szuperjó.:)) Elvileg ebből az adagból 12 db normál méretű muffinnak kéne kijönnie, de nekem 24 pici és 12 nagy muffinom lett. De nem gond, el fog fogyni.:))

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, félretesszük. Az ananászt hagyjuk lecsepegni. 
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót egy tálban elkeverjük. Egy másik tálba kihabosítjuk a tojást, a cukrokat és az olajat, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az írót. 
  3. Csomómentesre keverjük, és beleforgatjuk fakanállal a répát és az ananászt. 
  4. Papírkapszlival bélelt formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgarépás muffin ananásszal, ananászos répás muffin, ananászos muffin répával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Fri, 2015-09-25 17:51

Elkészitettem. Iró helyett tejet tettem bele. Igy is nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.

206
finomliszt 25 dkg
cukor 14 dkg
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
fahéj 1 teáskanál
ananászkonzerv 35 dkg
sárgarépa 15 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 0.8 dl
író 1 dl