Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-céklás egérke

Sárgarépás-céklás egérke
Sárgarépás-céklás egérke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ennek a receptnek a krumplis változatát. Gyerekkoromban sokszor kértem, hogy készítsen olyat, akkor neveztem el egérkének a formája miatt. Hogy változatosabbá tegyem ezt a végtelenül egyszerű, ám annál finomabb ételt, kipróbáltam többféle zöldséggel. Talán ez a kombináció a legfinomabb mind közül.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Önmagában, különböző mártogatósokkal is isteni, de köretként is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépákat és a céklát lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, borsot, és összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk.
  4. Egy evőkanál segítségével kis hurkákat kanalazunk a masszából az olajba. Minél szabálytalanabb, tüskésebb formája van, annál finomabb, ropogósabb lesz.
  5. Addig sütjük, míg minden oldala szép színt kap.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

CKatika

Mióta szakács: 2014.10.28.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldséges tócsni, céklás-répás ropogós, céklás-répás zöldségfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
sárgarépa 8 kis db
cékla 1 közepes db
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
1 teáskanál
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 1.5 dl