Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás diókocka

Sárgarépás diókocka
Sárgarépás diókocka
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki bolondított már meg süteményt valamilyen zöldséggel (cékla, krumpli, cukkini, stb.), az tudja, hogy nem lehet vele elrontani, sőt, kifejezetten jót tesz az állagának. Egy laza szerkezetű, sokáig eltartható desszert a jutalom, aminek tesztelésére nem feltétlenül marad másnapra alapanyag.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ínyencek lekvárral, mázzal, stb. is ragozhatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fele kristálycukrot habosra keverjük a vajjal, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  2. A másik fele kristálycukrot és a sót félkeményre verjük a tojásokkal, és összedolgozzuk a cukros vajjal.
  3. Belekeverjük a diót, a csokit, a szódabikarbónás lisztet, a morzsát és a répát.
  4. Előmelegített sütőben, kikent, megszórt tepsiben kb. 40 percig sütjük.
  5. Porcukorral hintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 36x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 469
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

herta

Mióta szakács: 2015.08.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás diókocka, sárgarépás diós süti, répás diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szunsza
szunsza Tue, 2017-02-07 16:01

Üdv!Most tettem be a sütőbe,kíváncsian várom milyen lesz az eredmény!

1085
vaj 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 20 dkg
tojás 6 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
sárgarépa 50 dkg
étcsokoládé 15 dkg
dió 20 dkg
1 csipet