Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-diós szelet

Sárgarépás-diós szelet
Sárgarépás-diós szelet
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan süteményt kellett sütnöm, ami két nap múlva is puha marad, és kibírja a csomagküldéssel járó megpróbáltatást.
Felnőtt gyerekeim és családjaik más városban élnek. Alkalmanként kis hazai csomaggal szoktam meglepni őket.
Ez a süti is egy ilyen csomag részét képezte.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót megdaráljuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát.
  5. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába.
  6. A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk.
  7. A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával.
  8. A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát.
  9. Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta.
  10. A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből.
  11. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat :
  12. A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 418
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás-diós süti, diós répatorta, diós sárgarépatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-08-27 17:27

Kedves Izabella !
Bár az eredeti recept réteslisztet ír, de szerintem nem lesz lényeges különbség , ha finomliszttel készíted.
Üdv.: Muci

Gercuj Izabella
Gercuj Izabella Fri, 2011-08-26 20:29

Kedves Muci!
Nekem lenne egy kérdésem: a réteslisztet ki lehet cserélni finomlisztre?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 13:49

I like your blog,and also like the article,and thank you for provide me so much information :))

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-02-17 17:41

Kedves Mrs Smith !
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan segíteni próbáltál torkikának. Én is úgy érzékelem, hogy a sütővel, na és
a kellő odafigyeléssel van a probléma.
Üdvözöllek : Muci

torkika
Torkika / torkika Tue, 2011-02-15 15:56

Szia,
Nekem nyers maradt. De nem csak ez hanem más receptet is próbáltam. Miért?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-02-15 16:03

Kedves torkika! Meg kell próbálni egyeztetni, hogy Te milyen sütőben, milyen fokozaton, hány percig sütöttél, ott kell valahol keresni az eltérést. Azt is, hogy mely receptnél. (Egyeztessük óráinkat...:D) Reméljük, így meg tudjuk találni az okot! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-05-01 10:54

Mi szoktunk egy dl jó minőségű olajat, fahéjat és szerecsendiót beletenni.

849
dió 30 dkg
sárgarépa 30 dkg
tojás 5 db
tojásfehérje 2 db
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
citrom 1.5 db
rétesliszt 7 dkg
citromlé 1.5 citromból nyert
porcukor 30 dkg
margarin 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál