Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás fasírozott

Sárgarépás fasírozott
Sárgarépás fasírozott
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldi receptek között találtam rá a sárgarépás fasírozottra. Már többször elkészítettem, nekem nagyon ízlik. Nemcsak olcsó, de egészséges étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészíthetjük még főtt céklából. Tehetünk bele reszelt sajtot, így mindig más ízű ételt kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, és kevés olajon puhára pároljuk.
  2. A hagymát vágjuk kockára, és ezt is kevés sóval megsütjük, szép világosra.
  3. A zsemléket vízbe vagy kevés tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  4. Egy tálba öntjük a párolt répát, a hagymát, a zsemléket, reszeljük hozzá a fokhagymát, fűszerezzük egy kicsit erősebben, hogy jobb íze legyen. Adjunk hozzá 1 ek lisztet, esetleg egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyen formálható pogácsákat kapjunk.
  5. Zsemlemorzsába forgatva, 1,5 dl forró olajban szép aranybarnára sütjük.
  6. Főzelékhez vagy salátával kimondottan finom, egészséges étel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 226
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, répafasírt, répás fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

214
sárgarépa 40 dkg
tojás 2 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
zsemle 3 db
zsemlemorzsa 5 g