Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás gnocchi

Sárgarépás gnocchi
Sárgarépás gnocchi
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápia paprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találjátok.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Ezért lett a barnavaj és zsálya kombináció a megoldás. Egyiktől sem kell megijedni. A barnavaj készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt kell hozzá használni, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Zsályából pedig nem kell sokat használni, csak egy kis illatanyagot és némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk tőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított, felezett, karikázott sárgarépát egy nagyobb edényben engedjük fel vízzel. Közepes hőmérsékleten főzzük nagyon puhára, ez kb 12-15 percet vesz igénybe, majd leszűrjük.
  2. A főtt répát szűrőkanál segítségével szedjük át egy nagy keverőtálba (hagyjuk meg a főzővizet, mert egy kis további víz hozzáadásával ezt fogjuk a tészta kifőzéséhez is használni), és villával törjük össze, míg teljesen pürészerű nem lesz (segíthetünk neki botmixerrel is).
  3. Ha már nem olyan meleg, hozzáadhatjuk a tojássárgákat, egy kevés sót és a reszelt parmezánt.
  4. Rövid keverés után, adagolva jöhet a liszt, ezt is hozzáforgatjuk, csak hogy felvegye a tojásos-répás alap. Előfordulhat, hogy a megadott mennyiségnél többet vagy éppen kevesebbet kíván a répás püréalap.
  5. Borítsuk a könnyű tésztát lisztezett felületre, és harmadoljuk el. Ezeket a darabokat egyenként nyújtsuk, sodorjuk 2-3 cm vékony henger alakba. A rudacskákat pedig vágjuk 1,5 cm-es darabokba. Főzésig a lisztes felületen várakozzanak, hogy ne ragadjanak össze.
  6. A főzővizes edényben forraljuk fel újból a kicsit felengedett főzőlevet, enyhén sózzuk. Dobjuk bele a tésztabogyókat, főzzük őket, míg a víz felszínére úsznak, és utána még 3-4 percig. (Én két részletben főztem ki ezt a mennyiséget.)
  7. Közben egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat. Addig pároljuk, míg el nem kezd barnulni és mogyoró illatot áraszt (egyszóval készítsünk barnavajat), ez kb. 8-10 perc lesz. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a zsályaleveleket, pároljuk össze 1-1,5 percig, míg eszméletlen illatot árasztanak.
  8. Öntsük a leszűrt tésztát a serpenyőbe, és forgassuk, pirítsuk át az illatos-fűszeres vajjal. Tálaláskor hajszálvékonyra vágott parmezánszeleteket és ízlés szerint frissen őrölt borsot, nagyszemű sót szórjunk a tésztára. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 712
elküldve: 3
receptkönyvben: 336
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

répás gnocchi, sárgarépás nudli, krumplimentes gnocchi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2016-02-05 16:49

Nagyon tetszik. Ugy gondolom, ez köretnek is jó, valamilyen szaftos húshoz. Szerinted is? Nálunk a hús a fő étel, egyérszt mert szeretjük, másrészt mert spórolni kell a szénhidráttal. Zsuzsa.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-02-08 10:11

Szia! Hogyne, egy jó paradicsomos, darált húsos szósszal is nagyszerű, vagy ha csak a zsályás-fokhagymás vajban csirkemellet pirítasz az is tökéletes! Üdv, Gréti

576
sárgarépa 5 közepes db
tojássárgája 2 db
parmezán sajt 5 dkg
finomliszt 250 g
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
zsálya 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint