Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel
Sárgarépás karfiolleves tejszínnel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap épp elaludtak a gyerekek, és gyorsan szerettem volna készíteni egy könnyű kis levest. Bő fél óra alatt elkészült. Imádom a tárkonyos leveseket, szerintem nagyon jól illik a karfiolhoz. Új répával még finomabb lehet. Természetesen a hullámos szeletelő híján egy éles kés is megteszi, de érdemes vékonyra karikázni, mert a karfiol nagyon hamar megpuhul.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk.
  2. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.
  3. A répát és a karfiolt feltesszük főni. Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát.
  4. A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.
  5. Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest.
  6. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 35 927
elküldve: 8
receptkönyvben: 283
elkészítve: 23/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal, tejszínes karfiolleves, tárkonyos karfiolleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borsbe
borsbe Sat, 2017-03-04 17:40

Én étkezési keményítővel csináltam, nagyon finom, krémes lett a leves. Elmentettem, biztos el fogom még készíteni...

171
karfiol 40 dkg
sárgarépa 2 nagy db
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
1 kk
bors 1 csipet
tárkony 1 tk
leveskocka 1 db
víz 1 l