Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég ettünk debrecenit és paprikás burgonyát együtt. Most sikerült vennem debreceni kolbászt, finomat, frisset és jó áron, ezért elkészítettem a paprikás krumplit.A sárgarépa hirtelen ötlet volt, valami újdonságot szerettem volna a már megszokott ételbe, és nagyon szép színe, valamint nagyon finom íze is lett. :-)) Máskor a virsli, vagy kolbász kerül elsőnek kihalászásra, most keresték a sárgarépát, tehát a célt elértem, siker!! Kell a finom zöldség, próbálok mindenbe belecsempészni, a gyerekeim miatt !  (is). :-))  Mindig megemlítem, hogy az ilyen ételekhez is házi, őrölt pirospaprikát használok. Ez azért fontos, mert a szomszéd idősebb házaspár paprikával foglalkozik, saját kezűleg készítik a palántázástól, a paprika locsolásán, leszedésén, felszeletelésén, szárításán, és őrlésén kezdve minden folyamatot. :-)) Csodás az illata, tűzpiros színe, az aromája, az egész olyan anyagú , mint valami nagyon finom púder por, -az egész egyben valami fantasztikus, megéri az árát,kissé drágább, mint a bolti, de: mert ezt tudom, hogy tényleg igazi, őrölt pirospaprika, nem bolti színezék, íze nincs valami... -ezért fontos számomra az őrölt pirospaprika.:-) Inkább nokedlit szoktam szaggatni hozzá, de sajnos most nem volt itthon tojás, de megoldás így is született. :-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A legfinomabb a paprikás burgonyához: a finom és friss nokedli (galuska), de lehet kifőtt apró tésztával is tálalni. Amit találunk, szeretünk. Sokszor szoktam a paprikás burgonyát hosszú lével főzni, ami azt jelenti, hogy azért, mert abba szaggatom ki a nokedlit, magába a paprikás burgonyába a legvégén, és nem külön. A levét kissé így felszívja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, a répát pucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, a debrecenit felkockázzuk kicsire.
  2. A kacsazsíron a kétféle hagymát a sóval fedő alatt megpároljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a burgonyákat, a répát, a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük vízzel, kicsit többel, mint ami ellepi, fűszerezzük, feltesszük főni, fedő alatt. Főzzük 45 percig (kóstoljuk ízre, és hogy puha -e a répa és a burgonya, ha kell fűszerezzük).
  4. Ha a burgonya kész ízre, és puha is, beletesszük a felkockázott debrecenit, felforraljuk, és főzzük 2-3  percet (ekkor szedjük ki a zöldpaprikát és paradicsomot, mielőtt belekerülne a galuska frissen szaggatva, vagy kifőtt tészta, mivel ezek már nem kellenek).
  5. Forrásban lévő sós vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát (nem szabad teljesen megfőzni), leszűrjük, majd a kész paprikás burgonyába tesszük, elkeverjük, itt a szaftból a tészta még vesz fel.
  6. Tálalhatjuk házi savanyúsággal (uborka, gyöngyhagyma), tejföllel, kenyérrel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 201
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

debrecenis-sárgarépás paprikás krumpli, debreceni kolbászos-paprikás burgonya, paprikás krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

681
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
1 kk
fűszerpaprika 1.5 ek
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
burgonya 16 közepes db
sárgarépa 6 közepes db
négyszínű bors 1 kk
petrezselyem 2 teáskanál
debreceni kolbász 400 g
víz 1 l
kagylótészta 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek