Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás lencseleves

Sárgarépás lencseleves
Sárgarépás lencseleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi szeretjük a lencsét, próbálkozok mindig valami kicsit változtatni rajta.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét 1-2 órára beáztatjuk, majd abba a vízbe forraljuk fel, és szűrjük le.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, 1 sárgarépát lereszelünk, a másik kettőt félbe, majd szeletekre vágjuk, a fehérrépát karikára.
  3. Olajon pirítjuk a vöröshagymát, még mielőtt színt kapna, rárakjuk a reszelt sárgarépát, és pár percet dinszteljük.
  4. Rárakjuk a répákat, lencsét, a fokhagymát, a babérleveleket, és fölöntjük a vízzel. Amikor puha, hozzárakjuk a leveskockát, ételízesítőt, sót, paradicsomszószt, és még kb. 10 percet főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

paradicsomos lencseleves, sárgarépás paradicsomos lencseleves, zöldséges lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
lencse 30 dkg
víz 2 l
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
babérlevél 2 db
leveskocka 1 db
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
paradicsomszósz 5 ek