Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-meggyes torta

Sárgarépás-meggyes torta
Sárgarépás-meggyes torta
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskótatésztát egy újságban találtam, de én változtattam rajta. A családom a kakaós-krémes sütiket szereti, így krémmel és meggyel bolondítottam meg. Mivel Szilveszter közeledik, megszórtam színes cukorkával. Valójában krém nélkül is finom, csak leöntve csokoládéval.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

ajánlat

Az eredeti receptben 20 dkg cukor van írva, nekem nagyon édes lett, ezért kevesebbet teszek bele. Sütőpor helyett szódabikarbónát tettem. A piskótát megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral, és leöntjük csokoládéval. Így is nagyon kellemes, jóízű süteményt kapunk. A kakaót csak én tettem bele, valójában nem szerepel az eredeti receptben, sem a rumba áztatott mazsola. Így sokkal ízesebb és puhább a mazsola.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és lereszeljük. A mazsolát áztassuk vízbe vagy rumba.
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük, míg szép simává nem válik a massza.
  3. Belekeverjük a kimért sütőporral elkevert lisztet, a vízbe áztatott mazsolát, a darabos diót, kókuszt, kakaóport, olajat.
  4. Egy nagyobb tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a piskótamasszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  6. Hozzáütjük a friss tojást és végül a kakaóport, simává keverjük.
  7. 2,5 dl hulala tejszínt felverünk, és a vajas krémhez keverjük.
  8. Kimagozzuk a meggyet, és lecsurgatva a tejszínes-vajas krémbe tesszük.
  9. A megsült piskótára simítjuk a krémet.
  10. Tetejére 0,6 liter meggyléből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, és langyosan a meggyes krémre simítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 844
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgarépatorta meggyes krémmel, tejszínes-meggyes krémmel töltött répatorta, meggykrémes répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1261
tojás 3 db
cukor 15 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 2 kávéskanál
sárgarépa 15 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
vaj 10 dkg
mazsola 8 dkg
dió 8 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
meggybefőtt 350 g
vaj 15 dkg
porcukor 8 dkg
tojás 1 db
rum 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
növényi habtejszín 2.5 dl
meggylé 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek