Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás pórétorta

Sárgarépás pórétorta
Sárgarépás pórétorta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyengéd szálak fűznek a felfújt-szerű zöldségételekhez.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejéhez

ajánlat

Előétel vagy köret. Természetesen hidegen is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét szeletre vágjuk, a sárgarépát a durva, a sajtot a finomreszelőn reszeljük.
  2. A zsíron pároljuk a pórét, mikor összefonnyadt hozzáadjuk a sárgarépát, pár percig pároljuk, fűszerezzük.
  3. A tűzről levéve hűlni hagyjuk - ezalatt készül a tészta.
  4. Hozzáadjuk először a lisztet, majd a tejfölt, a tojást és a sajtot, lazán összekeverjük és a formába helyezett tésztára kenjük.
  5. Közepes tűzerőnél pirosra sütjük.

Tészta készítése:


  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Az élesztőt a tejen a cukorral, kevés liszttel megfuttatjuk.
  3. A vajas liszthez adjuk, gyorsan összedolgozzuk.
  4. 10 percet kelesztjük.
  5. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 134
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Thu, 2010-05-06 07:51

Csatlakozom az előttem szólóhoz, nagyon jó recept. Egyedül a sárgarépa lereszelése hosszadalmas. Legközelebb a sóval, borssal lazábban bánok, mert a répa és a póré miatt is egy kicsit édeskés lett a töltelék, de ettől függetlenül szuper finom volt, köszönjük a receptet!

418
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
póréhagyma 30 dkg
sárgarépa 30 dkg
mangalica zsír 6 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint