Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás Stefánia-vagdalt

Sárgarépás Stefánia-vagdalt
Sárgarépás Stefánia-vagdalt
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük répa helyett 1 db cukkinivel is, ilyenkor fűszerezhetjük még 1 kis csomó kaporral, melyet felerészt a töltelékbe, felerészt a húsmasszába keverünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott zsemlét áztassuk langyos vízbe.
  2. A töltelékhez a répát aprítsuk fel, keverjük össze a tejföllel, és ízesítsük sóval, borssal.
  3. A vörös- és fokhagymát tisztítsuk meg, kockázzuk apróra.
  4. A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a kétféle hagymát, a tojást és a mustárt, sózzuk, borsosszuk meg, majd keverjük össze.
  5. Folpack között nyújtsuk ki 2 cm vastagra, aztán vegyük le a felső folpakot.
  6. A tölteléket kenjük a húsmasszából nyújtott lapra, de a széleket hagyjuk szabadon. A folpak segítségével tekerjük fel, és enyhén vizes kézzel simítsuk el.
  7. Tegyük egy tepsibe, öntsünk alá egy kevés vizet, majd süssük meg sütőben. Közben locsolgassuk a szafttal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges vagdalt, stefánia, vagdalt répával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
zsemle 2 db
sárgarépa 3 db
tejföl 80 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 600 g
tojás 1 db
mustár 2 ek