Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás tallérok

Sárgarépás tallérok
Sárgarépás tallérok
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap reggel volt és valami igazán finomat szerettem volna enni, de mégse nehezet és laktatót. Volt itthon sárgarépa, és egy régi receptet átdolgoztam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Trappista sajttal készült, de parmezánt is lehet beletenni. Én szemre szoktam mindent mérni, ez kb. 3 púpos evőkanál liszt. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a répát és a sajtot, hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
  2. Alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a köményt. Rudat formázunk, és folpackban betesszük fél órára a fagyasztóba.
  3. Előmelegítjük a sütőt és felkarikázzuk a rudat.
  4. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 794
elküldve: 2
receptkönyvben: 327
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora

egyéb elnevezések

sajtos-köményes répatallér, sajtos sárgarépakorongok

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edythke
edythke Sun, 2012-09-09 06:57

tojás és liszt nélkül készítettem... 3 és fél perc alatt elfogyott :) köszönöm! :)

Shasa
Shasa Tue, 2012-04-24 19:32

Köszönöm szépen a receptet, kicsit nekem is "lisztes" íze volt, legközelebb megpróbálom kevesebbel elkészíteni :)

nopara
nopara / nopara Wed, 2012-05-16 16:35

Köszönöm szépen, remélem sikerült másodszorra! Ha esteleg másmilyen sajtot használsz, akkor változhat a liszt is. Egyik sajt zsírososabb, másik kevésbé.

zeparr
zeparr Sun, 2012-02-19 12:03

Szia!
Elkészítettem a tallérokat igaz, tojás nélkül, de nem is kellett bele. Simaliszt helyett zabpehelylisztet használtam, fűszernek pedig lestyánt és őrölt borsot. A páromnak is nagyon ízlett, pillanatok alatt el is tüntettük az összeset. Köszönet érte! (Annyit jegyeznék csak meg, hogy nekem egy kicsit lisztes íze volt, így legközelebb kipróbálom kicsit kevesebb liszttel).

Sigi
Sigi / Sigi Sat, 2012-01-07 18:46

Szia!
Köszönöm a receptet mostanában ez az egyik kedvencünk. Ma is megcsináltam csak füstölt sajttal (Anikó) és kömény nélkül, de köményesen is finom!Itt nincs mélyhűtő, így csak összekeverem és kis gombócokat kiszaggatok , összelapítom és már megy is a sütőbe:)

508
sárgarépa 3 közepes db
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
1 csipet