Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás torta - aszalt szilvával

Sárgarépás torta - aszalt szilvával
Sárgarépás torta - aszalt szilvával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősömtől kaptam az alapreceptet, amit aztán továbbfejlesztettem. Így lett kedvencünk a szilvás. Mint később megtudtam, amerikai luxushajókon is kedvelt édesség. A gyerekeknek nem szoktam elárulni, hogy sárgarépa is van benne, csak miután elfogyott:). Sose lettek utólag se rosszul:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ennek a sütinek a tésztájába minden mehet, amit szeretünk: csokoládédarabok; ha gerekeknek készül, gumicukor stb. A legnagyobb munka a répa reszelése. Az egész 5 perc alatt összeállítható. A marcipánrépácskákból érdemes sokat csinálni, ha már egyszer nekiálltunk, hogy a legközelebbi tortára is jusson.
Muffint is süthetünk belőle, akkor a sütési idő lerövidül.
Ez a torta, ami a képen szerepel, kisebb, mint ami a receptben van, csak 3 tojásos, 22 cm-es szilikonformában sült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a cukrot habosra keverjük (robotgéppel 2 perc).
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a többi hozzávalót. Ha nagyon sűrűnek találjuk, egy pici vizet adhatunk hozzá. (A sárgarépa nedvességétől függ a tészta sűrűsége.) Tehetünk bele reszelt citrom- és narancshéjat, ha szeretjük. A tészta állaga sűrű piskótatésztához hasonló lesz.
  3. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük. Fontos, hogy a kivétel előtt szúrópróbát végezzünk.
  4. Ha nagyon cifrázni akarjuk, akkor kettévágjuk, és kajszi- vagy fügelekvárral (ki mit szeret) megkenjük.
  5. Csokoládémázzal bevonjuk, és marcipánrépácskákkal díszítjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: tmérő köralak:25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 733
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás répatorta, diós répatorta, répatorta csokimázzal bevonva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicamica
Vicamica Wed, 2012-05-16 12:23

Én megcsináltam a kislányomnak a 3. szülinapjára fehér cukormázzal és mondanom se kell, hogy isteni volt! Nagyon egyszerű volt a készítés! Gratulálok a recepthez!

onyxnomi
onyxnomi Sat, 2010-12-18 09:23

Gyakran sütök én is répatortát és mivel utálom a reszelését én felvágom 4-5 darabba és utána belerakom az aprítógépbe. Akinek van otthon ilyen gépe és utálja a reszelést még nagyobb lelkesedéssel süt répatortát:)
Az aszalt szilva nagyon jó ötlet, legközelebb ezt a verziót is kipróbálom. A marcipán répát hol lehet beszerezni? Még sehol sem láttam sajnos...:( Üdv. Nomi

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Wed, 2011-02-16 23:07

Kedves onyxnomi!
A marcipánrépácskát saját "szent"kezeimmel gyártom.Vesszek egy tégla piros meg egy zöld marcipánt.Kb ez 30 répatortára bíztos elég:))Tv nézés közben sokat sokat legyártok és műanyagdobozban hűtőben sokáig eláll.Jó étvágyat:))

1580
dió 15 dkg
aszalt szilva 30 dkg
mazsola 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 2 bögre
cukor 1 bögre
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 3 nagy db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 ek
tojás 4 db
1 csipet
tortabevonó 100 g
marcipán 10 dkg