Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-uborkás hústál

Sárgarépás-uborkás hústál
Sárgarépás-uborkás hústál
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hihetetlen, hogy akkor sikerülnek a legjobb dolgok, amikor az embernek ötlete sincs, mit csináljon. Ez is valami hasonló alkalomból született. Valahol még régebben olvastam egy hasonló receptről más zöldségekkel, de én lusta voltam boltba menni, így amit találtam a hűtőben, azt használtam fel. Meglepően finom lett, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül. Eddigi egyik legjobb ebéd lett, amit csináltam, remélem másnak is ízleni fog :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs illik hozzá köretnek, de törtkrumplival is finom lehet szaftossága miatt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat feldaraboljuk, az egyiket megdinszteljük kevés olajon, a másikat félretesszük. A répát és az uborkát felkarikázzuk, külön edényekbe tesszük.
  2. A húshoz hozzáadjuk a tojást, hagymát és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Alaposan összegyúrjuk.
  3. A megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a répát és felöntjük 2 dl vízzel. Ételízesítővel és jó sok bazsalikommal ízesítjük. Pároljuk 15 percig, majd hozzáadjuk az uborkát is, további 5 percig pároljuk.
  4. Közben a húsos masszából gombócokat formálunk és kevés olajon, lassú tűzön átsütjük.
  5. Ha a zöldségek nagyjából megpuhultak, akkor 3 ek tejfölhöz adunk 1 ek lisztet, és kicsi vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a zöldségekhez. 1 perc alatt összefőzzük.
  6. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kiolajazunk, és belerakosgatjuk a megsült húsgombócokat, ráöntjük a zöldséges szószt, majd ráengedjük a húslevesalapot. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 342
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lyly

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségszószos húsgombóc, húsgolyók répás-uborkás szósszal, fasírt uborkás-répás mártásban sütve, sült húsgombóc zöldségöntettel, sütőben sült húsgolyók répás-uborkás öntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
vöröshagyma 2 közepes fej
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
sárgarépa 3 nagy db
kígyóuborka 0.5 db
alaplé 2 dl
tejföl 3 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl