Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgatúró ahogy Bettyke készíti

Sárgatúró ahogy Bettyke készíti
Sárgatúró ahogy Bettyke készíti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy kedvence. Általában húsvétkor készítjük, de most csak úgy, névnapja alkalmából készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük főni. Közben a tojásokat habosra keverjük a sóval és a cukorral.
  2. Mikor már forr, hozzáadjuk a tojásokat. Lejjebb vesszük a lángot, addig kavargatjuk, míg a savó ki nem csapódik. Túrós állagú lesz, és a szélén látszik a fehér savó.
  3. Ekkor egy szűrőbe textilpelenkát vagy konyharuhát teszünk, és ebbe öntjük a túrót. A textil sarkait összekötjük, és felakasztjuk. Így lesz szép kerek. De hagyhatjuk a szűrőben is, csak akkor egyenes marad a teteje.
  4. Hagyjuk 1,5-2 órán át lecsöpögni.
  5. Majd kivesszük a textilből, és hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsvéti sárgatúró, tojásos túró, húsvéti édes rúd, édes sárgatúró Húsvétra, házi túró, túrókrém házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
tej 1 l
tojás 10 db
1 csipet
cukor 1 ek