Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgatúró - Édes túró

Sárgatúró - Édes túró
Sárgatúró - Édes túró
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a húsvét elmaradhatatlan étele. Az évben sajnos távol ünnepeltünk a családtól, de nem szerettem volna kihagyni a menüből így sem, ezért elkészítettem életem első édes túróját.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral, van. cukorral és sóval forraljuk.
  2. A tojásokat felverjük, összekavarjuk, és ha már forr a tej, lassan, kavarás mellett hozzáöntjük. Tehetünk bele mazsolát is, bár az most az enyémből kimaradt.
  3. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, ameddig túrószerűen össze nem áll. Kb. 45 perc.
  4. Ezután konyharuhába szedjük, és felakasztjuk lecsepegtetni.
  5. Amikor eléggé lecsepegett a leve, hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 059
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pinky9508

Mióta szakács: 2018.02.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsvéti túró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

557
tej 15 dl
tojás 15 db
cukor 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet