Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sarkadi szivarka

Sarkadi szivarka
Sarkadi szivarka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leveles tészta mindig kéznél van, ez a recept nagyon gyors és egyszerű, viszont nagyon finom is.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

forgatás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kb. 3-5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. A szivarkákhoz kb. ujjnyi széles és 10 cm hosszú csíkokra felvágjuk, majd sütőformára tekerve, tojással lekenve, 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. A krémhez a cukrot, egy tojást, a lisztet, a két vaníliás cukorral és a fél liter tejjel összekeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és habzsákba töltjük.
  3. A tortabevonót és az 5 dkg margarint gőz fölött felolvasztjuk.
  4. A megsült és kihűlt szivarkákat a krémmel megtöltjük, majd az így kapott szivarkák két végét a felolvasztott csokimázba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles krémes, krémmel töltött roló

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
tojás 1 db
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 100 ml
tortabevonó 10 dkg
margarin 5 dkg