Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sarokház

Sarokház
Sarokház
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét nosztalgiáztam kicsit. Nem vagyok édesszájú, de ez egyik kedvencem volt anno, még siheder koromban. Diáklányként nagyon sok ilyet díszítettem, és csomagoltam elvitelre, a kedvenc háztetős csomagolásommal (akkor még nem voltak modern csomagoló eszközök, csak a papírtálca, selyempapír). Talán az emlékek miatt is áll közel hozzám ez a süti.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ezt el lehet készíteni csokitortából is, ha meguntuk vagy más ízekre vágyunk. Sokkal lágyabb íze lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortához a hozzávalókból piskótatésztát keverünk a megszokott módon.
  2. A kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt, átlagos méretű tortasütő formában megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig (tűpróbáig). Hagyjuk még nyitott ajtó mellett pár percet a sütőben.
  3. A tejszínt 10 dkg cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a kakaót, és besűrítjük. Hozzákeverünk 10 dkg margarint, és többször megkeverve kihűtjük.
  4. A maradék margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt kakaós krémmel habosra keverjük.
  5. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ha marad, a tetejére is kenünk. Esetleg csokiimádók bevonhatják a tortát csokimázzal is, de nem szükséges, úgysem látszik majd.
  6. A tortát felszeleteljük 16-20 szeletre, és tejszínhabbal szeletenként feldíszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 26 933
elküldve: 10
receptkönyvben: 162
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes kakaós piskóta, kakaós piskótatorta tejszínhabbal, sarokház torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-01 11:49

Ó, ezt már teljesen elfelejtettem, pedig régen mennyire szerettem, régen nagymamámnak is mindig vittünk egy szeletet és hogy örült neki.

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2013-02-27 10:17

Kedves Tmea!
Nem, ezt kimondottan erre a célra, a cukrászüzemekből rendelt zsúrtortából készítették/tük.
Ami kimondottan erre a felhasználásra készült máz nélkül.(tehát nem volt bevonva)
Ez természetesen nem zárja ki, hogy voltak olyan cukrászdák, ahol az általad említett megoldás is volt, de anyagilag a csokitortát eladni még frissen, és zsúrtortából készíteni a sarokházat sokkal gazdaságosabb. :)))
Én itthon a csokitortát is így tudom csak megenni.:)
Üdv.:Éva

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-02-26 21:46

Ezt én is nagyon szerettem! Mindig arra gondoltam akkoriban, hogy ezt biztos a maradék, kicsit már száraz csokitorták újrahasznosítására találták ki a cukrászdák, gazdasági megfontolásból! :-)) Mindegy, akárhogy is született meg az ötlet, nagyon fincsi a végeredmény!!! :-)

553
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
cukor 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
1 csipet
margarin 1 ek
habtejszín 3 dl
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
margarin 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl