Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saslik steak pácban

Saslik steak pácban
Saslik steak pácban
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először a krumpli receptje volt meg, már sokszor készítettük. Saslikot akartunk csinálni, de nem találtunk kedvünkre való pác receptet hozzá. Így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a már jól bevált steakfűszer jellegű pácot! Jó ötletnek bizonyult!

hozzávalók / 8 adag

A pálcához

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pác hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük. A fokhagymát zúzzuk!
  2. Kockára vágjuk a csirkét, és a zöldségeket is feldaraboljuk.
  3. Külön a zöldségeket, külön a húst megforgatjuk a pácban. (Próbáljuk ügyesen elosztani, hogy mindenhova jusson!)
  4. Tetszőleges sorrendben és összetétellel addig gyártsuk a kis nyársakat, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és szépen elrendezzük a nyársakat, majd 220°C-on 30-40 percig sütjük (amíg a csirkehús meg nem pirul és puha nem lesz.)
  6. Félidőben átfordítjuk a nyársakat, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.
  7. Steak burgonyával tálaljuk. Receptet lásd itt:
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 704
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres saslik, zöldséges saslik, gombás saslik, csirkenyárs steak fűszerrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

navid
navid Tue, 2016-05-17 11:54

Szia,

sütőben alsó-felső sütés vagy grillezés?

kösz és üdv

I.

833
csiperkegomba 50 dkg
csirkemell filé 70 dkg
bacon 50 dkg
füstölt virsli 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
lila hagyma 2 nagy fej
cukkini 2 kis db
padlizsán 1 nagy db
sárgarépa 3 db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
mustár 4 ek
vaj 12 ek
olívaolaj 12 ek
citrom 2 db
oregánó 4 ek
2 ek
bors 3 tk
fokhagyma 7 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint