Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saslik ukrán módra

Saslik ukrán módra
Saslik ukrán módra
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ukrán barátaim tanították nekem ezt az ételt, nekem azóta is ez az igazi Saslik. Egy nyáron át majdnem minden hétvégén ezt sütöttük, nem untuk meg. :D

Mindenkinek ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni és finom, megéri a fáradtságot.

hozzávalók / 4 adag

A saslikhoz

A körethez

ajánlat

Friss bagettet, kenyeret javaslok hozzá, görög salátát, és finom borokat, fehér vagy vörös, illetve rosé is illlik hozzá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk, egy dobozba vagy tálba rakunk belőle egy réteget.
  2. Rárétegezünk egy sor hagymakarikát és 3 babérlevelet, borsozzuk, picit sózzuk, én nem szeretem sózni, mert így sülés közben megkeményedik a hús, inkább utólag sózom.
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból.
  4. Meglocsoljuk a borral és az olajjal, lezárjuk a dobozt, vagy lefóliázzuk a tálat, és minimum egy éjszakára vagy akár egy napra hűtőbe tesszük pácolódni. Minnél tovább érik a pácban, annál finomabb lesz.
  5. A készítés napján begyújtjuk a grillt, felszúrkáljuk a husit a zöldségekkel a nyársra, és körülbelül 30 40 percig sütjük, forgatjuk, a tűztől függ, lehet hogy hamarabb is megsü.l :) A páclével locsolgathatjuk.
  6. Természetesen ha rossz az idő, grill edényben (az alja bordázott)tűzhelyen,vagy sütőben is megsüthető kb. 180-200 fokon, csak forgatni kell az ételt, hogy egyenletesen süljön meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 895
elküldve: 7
receptkönyvben: 156
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szilvakompotka

Mióta szakács: 2012.06.01.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges húsos saslik, nyárson sült csirke, saslik grill zöldségekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tépelődő
tépelődő Fri, 2012-08-17 14:42

Rendszeresen használom a sütőzacsit, szépen megpirul benne kibontás nélkül mindenféle finomság.
Csak szólok, már 45-en mentették a receptet!!!!

bumi
bumi Sun, 2012-06-10 18:01

Szió ! Ez nagyon jó, de azon morfondírozok, hogy sima tepsiben hogyan lehetne elkészíteni, mert nincs grill tepsim. Vagy lehet ezt sütőzsákban is,?-- mondjuk akkor lehet nem pirul, csak ha félidőbe kibontanám a zsákot....? válaszodat köszönöm

szilvakompot79
szilvakompotka / szilvakompot79 Mon, 2012-06-11 14:10

Kedves Bumi, megmondom őszintén, én még nem sütöttem ilyet sütőzacskóban, de egy próbát megér, szerintem szaftos marad benne a hús.Szerintem is bontsd ki a zsákot félidőben.
Majd írd meg, milyen lett.
Sok sikert.

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2012-06-11 04:30

En is gondolkodtam mas megoldason es szerintem sutoben valo grillezesnel nem szukseges a bordazott alj, mivel a sutoben a grillfunkcio felulrol melegit. A bordas alj serpenyonel lenyeges, mivel ott alulrol jon a ho. A receptet en is kiprobalom, mivel kellemes emlekek fuznek a moszkvai saslikhoz. Kaukazusiak arultak az utcan, meregdraga volt, 10 000 rubel, de isteni finom, fustos ize volt.

897
pulykamell 1 kg
fehérbor 1.5 dl
olívaolaj 1.5 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy fej
négyszínű bors 0 ízlés szerint
gomba 4 nagy db
paprika 2 db
vöröshagyma 2 nagy fej
alma 1 db
cukkini 2 nagy db
csöves kukorica 2 db