Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyított reteksaláta

Savanyított reteksaláta
Savanyított reteksaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen véletlenül született ez a recept, ugyanis ugyanezt a salátát savanyított uborkával szoktam készíteni. Csakhogy kinyitottam a hűtőt, és uborka helyett retek volt benne. Így lett eggyel jobb az eredeti saláta, merthogy szerintem a savanyított retek sokkal finomabb, mint az uborka.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk a fenyőmagot.
  2. A retket vékonyra szeleteljük.
  3. Az ecetet összekeverjük a cukorral és a sóval, hogy mindkettő feloldódjon, majd beleforgatjuk a retket, és legalább 30 percet állni hagyjuk.
  4. A salátára halmozzuk a savanyú retket, és ha szükséges, locsolunk rá az ecetes léből. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és megszórjuk a fenyőmaggal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 232
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

reteksaláta, fenyőmagos reteksaláta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2018-06-17 10:39

Nagyon tetszik, el fogom készíteni!
Már csak azért is, hogy egy valódi "hozzászólás" is legyen.
Ne csak "a cég" lelkendezzen nyolcszor, minden visszhang nélkül, mert ez így elég nevetséges...

79
retek 5 db
vörösborecet 4 ek
cukor 2 ek
1 ek
madársaláta 10 dkg
olívaolaj 2 ek
fenyőmag 1 ek