Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposzta birsalmával

Savanyú káposzta birsalmával
Savanyú káposzta birsalmával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én régen anyukámtól tanultam meg elkészíteni. Nagyon finom, tele vitaminnal.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármikor fogyasztható vitaminbomba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legyaluljuk a káposztát, és a fűszerekkel összekeverjük.
  2. 5 literes üvegbe dobunk szemes borsot, babérlevelet, ezután belepakoljuk a káposztát.
  3. Közben a hegyes paprikát, a birset és babért rakunk közé.
  4. Belerakjuk a kenyeret, és felöntjük langyos vízzel.
  5. Jó meleg fütött lakásba érleljük 4-5 nap után kostóljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 442
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Putyi123

Mióta szakács: 2011.09.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú káposzta birsalmával télre, káposzta télire birsalmával és csípős paprikával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vnémarika
vnémarika / vnémarika Sun, 2011-11-13 15:28

Köszi a gyors választ, én is arra gondoltam, hogy hideg helyre teszem. A hűtőbe nem fér be, így megtaláltam neki a legideálisabb helyet levittem a "nyári konyha" spájzába, ahol nincsen fűtés. Remélem itt jó helye lesz!Üdv!

putyi123
Putyi123 / putyi123 Sun, 2011-11-13 12:14

Köszönöm az elismerést! :) Mindent jól csináltatok. Az eltarthatóságával kapcsolatban csak azt tudom mondani hogy a hűtő lenne a legjobb de egy elég hideg kamra is jó lehet mert ebben nincs semmiféle tartósító.

vnémarika
vnémarika / vnémarika Sat, 2011-11-12 18:52

Egy hete elkészítettem és meg kell írjam, hogy egy kicsit gondban voltam vele. Még nem csináltam ilyet és lezártam a tetejét az üvegnek. Pár nap múlva azt vettem észre, hogy eléggé forr az üvegben. Akkor a férjem emlékezett rá, hogy régen cseréphordóba készítették ezt a nagyszülők és ott is így "viselkedett". Gondoltunk egyet és nem zártuk le a tetejét. Öt nap után levettük róla a kenyeret és mehetett a spájzba. Annyira finom lett, hogy azóta már elkészült még egy adag. Sőt... már egy ételt is készítettem belőle, amit ma fel tettem ide is. Jól gondolom, hogy ez is sokáig eláll a spájzban, mint nagyanyáinknak a cserépedényben? Még egy kérdésem lenne: A kenyeret le kell venni a tetejéről? Köszi a receptet! Megoldódott a savanyú káposzta gond. Amit az üzletbe lehet kapni nem valami nyerő!

63
káposzta 2.5 kg
2.5 ek
köménymag 2 kávéskanál
bors 20 szem
birs 20 dkg
hegyes erős paprika 4 közepes db
kenyér 1 szelet
babérlevél 4 db