Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposzta knédlivel

Savanyú káposzta knédlivel
Savanyú káposzta knédlivel
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tél, a savanyú káposzta ideje! Javaslom a piacon hordókból kimért, házi készítésűeket, ami csak sót  tartalmaz!  Ez egy laktató és különleges káposztás étel, ami nem töltött káposzta!:)

hozzávalók / 6 adag

A káposztához

A knédlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon kiolvasztjuk a bacon zsírját, majd rárakjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk őket, a kiöblített savanyú káposztát rárakjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel.
  2. A húst felaprítjuk, és hozzáöntjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ez kb. 40 percig fő, míg a knédlit elkészítjük, és kelesztjük.
  3. Knédli: felfuttatjuk az élesztőt a cukor és a víz segítségével. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel jól kidolgozzuk. Kelesztőtálban 30 percig kelesztjük.
  4. Ha duplájára kelt a knédli, gombócokat formálunk a lisztes kezünkkel, és félrerakjuk. Kb. 6-8 db lesz belőle.
  5. Ha minddel kész vagyunk, akkor a káposzta legtetejére rakjuk egymás mellé. Vizes konyharuhát terítünk rá, és lefedve még kb. 30-40 percig főzzük.
  6. Tejföllel tálaljuk.

 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 882
elküldve: 4
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos káposzta knédlivel, savanyú káposzta házi knédlivel, káposztás egytál sertéshússal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2012-11-09 15:10

Elkészítettem, nagyon finom és különleges. Hogy tároljam a knédliket, ha holnap is szeretném feltálalni?

Sally
Sally / Sally Fri, 2012-11-09 20:09

Orulok, hogy izlett. Valoban egy kicsit kivul kiszarad a knedli, de ahol erintkezik a level ott puha marad. Szerintem semmi baj nincs ha egy kicsit szikkadt, hisz a "tunkolos" kenyeret potoljuk ugyis vele!:)

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2012-11-05 12:31

Jól értelmezem, hogy a káposzta tetején fő meg a knédli?

Sally
Sally / Sally Mon, 2012-11-05 14:44

Igy van! A knedli a kaposztashus tetejen parolodik/ fo! A knedli lyukacsos szerkezetu lesz, olyan kenyer feleseg lesz, lehet vele tunkolni a kaposztas levet!:)

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2012-11-05 16:16

A knédlit ismerem, szeretem, készítettem is már, de ilyen formán még nem találkozam a párolásával. Mindig lehet újat tanulni. :) köszönöm válaszod.
Üdv.: pezo / Gyöngyi

785
sertéstarja 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
bacon 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 dl
finomliszt 50 dkg
2 tk
napraforgó olaj 1 ek
cukor 1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg