Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposzta Odzsi konyhájából

Savanyú káposzta Odzsi konyhájából
Savanyú káposzta Odzsi konyhájából
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom tett el minden évben káposztát savanyodni, ami nagyon finom volt. Kaptunk belőle mindig, de keveset, ami hamar elfogyott. Így pár évvel ezelőtt nekifogtam én is az elkészítésének. Eddig mindig sikere volt.

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

Savanyúságnak kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok előkészítése

  1. A káposztát gyaluljuk le (torzsa nélkül), keverjük össze a sóval. Hagyjunk 4 nagy levelet a tetejére.
  2. A répát, birsalmát és a tormát hámozzuk meg. A répát vastagabb karikára, az almát vékonyabb szeletekre, a tormát kb. 6 cm hosszú, vékony csíkokra daraboljuk fel.

Összerakás

  1. Egy kb. 25 l-es műanyag hordó aljára behelyezzük a kaprot, a köményt.
  2. Erre 1 sor káposzta kerül (kb. 4 cm 1 sor vastagsága), majd ráhelyezzük ezeket: 6 szem borsot, 5 karika répát, 3 csík tormát, 3 szelet almát, 3-4 db babérlevelet, 3 db csöves paprikát.
  3. Újabb sor káposzta és megint fűszer. Minden sort jól le kell döngölni, hogy kiszoruljon a levegő. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a káposzta. A tetején káposzta legyen, erre a 4 db levél kerül. Ne lógjon ki szálas káposzta! Öntsük rá a vizet.
  4. Nyomassuk le valami nagyon tiszta, fehér színű alkalmatossággal. Ha nincs kő, jó a műanyag üvegekbe töltött só is. A lényeg, hogy lé alatt legyen a káposzta.
  5. Tartsuk meleg helyen, míg bent van és érik, addig is le kell lezárni.
  6. Ha melegebb helyen van kb. másfél hét alatt érik meg. Kóstoljuk meg, ha elég savanyú, mehet a hidegre lezárva. Néha mossuk le a nehezékeket.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 522
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

Hordós káposzta, káposzta köret, savanyú káposzta házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
káposzta 10 kg
30 dkg
kapor 2 csokor
torma 1 db
fekete bors 15 g
babérlevél 12 db
sárgarépa 2 kis db
birs 2 db
paprika 12 közepes db
köménymag 2 teáskanál
víz 4 dl