Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztás-burgonyás tócsni

Savanyú káposztás-burgonyás tócsni
Savanyú káposztás-burgonyás tócsni
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A recept eredeti neve cseh nyelven zelnyáki, zelí az káposzta, gondolom ebből ered a neve. Maradt egy tálacska savanyú káposzta, és gondoltam akkor hasznosítom, és elkészítettem ezt az egyszerű ételt! Az eredeti receptben nem szerepel fokhagyma, majoránna, bors és metélőhagyma, de én tettem bele. Valójában a szánk ízéhez alakíthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Különleges ízt ad a savanyú káposzta a tócsninak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a káposzta levét kinyomjuk, és kisebbre felvágjuk.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Jól összekeverjük, forró olajba evőkanállal adagolva halmokat teszünk, kanállal elsimítjuk, és szép aranysárgára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelnyáki, savanyú káposztás tócsni, fokhagymás-snidlinges káposztás tócsni

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-10-31 21:40

Teljesen más,mint a burgonya tócsni,érezni benne a káposzta savanyúságát, de megdinsztelve még finomabb,de ez az eredeti recept.
Kellemes hétvégét kívánok Neked is!
Helena

Control
Control Sat, 2013-11-02 13:47

Te meg szoktad dinsztelni előtte a káposztát, mert ha úgy jobb, akkor én is úgy próbálom meg.
Nekem nem fontos egy recept autentikussága, sokkal értékesebbnek találom a jól kiforrott nagyon finom ízeket :)
Köszi és jó pihenést: Éva

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-11-03 12:15

Ebben a receptben csak egyszerűen beletenni a savanyúságától kiöblített káposztát,de legközelebb, ha készítem,megdinsztelem,mert akkor sokkal finomabb . Inkább dinszteld meg,ízesebb lesz.
Üdvözlettel:Helena

288
burgonya 80 dkg
savanyú káposzta 20 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 0.5 dl
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
snidling 0 ízlés szerint