Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposztás-raguleves

Savanyúkáposztás-raguleves
Savanyúkáposztás-raguleves
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaporodnak a tartalmas, laktató téli levesek a repertoárban! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerpaprikával és vízzel, vagy húsleves maradékkal felöntjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott sárga- és fehérrépát, sóval, borssal után ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor kiszedjük őket.
  3. Átmossuk a savanyú káposztát, hozzáadjuk a húshoz, és készre főzzük. A főtt zöldséget felkarikázva visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a tejfölt, és kiforraljuk. Legvégül friss vagy fagyasztott petrezselyemzölddel vagy kaporral ízesítjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 56 184
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 407
elkészítve: 94/94
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykaragu leves savanyú káposztával, káposztás raguleves, tárkonyos pulykaragu leves káposztával

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Mon, 2018-01-22 20:04

Hasonló levest savanyú káposztával Szlovákiában ettem, egy hosszabbnak induló túránk harmadik napján, ez csak azért emlékezetes, mert aznap tört el a lábam (férjem azóta is mondja, hogy egy túrista a nyakát törje, mert a lábára szüksége van.) így számomra ez egyben az utolsó túranap lett. Ez a leves viszont annyira finom volt, erdei gombával készült, hogy számomra felejthetetlen maradt és itthon rekonstruáltam és azóta többször is elkészítettem, ha nem volt erdei gomba, akkor sampion gombával, esetleg kis virslit olykor tettem bele, de anélkül is finom.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Wed, 2018-01-31 09:54

Köszönöm az ötletet! Mindenképpen ki fogom próbálni gombával is, főleg az erdei gomba vonzó lehetőség!

yens
yens / yens Mon, 2017-02-13 19:22

Elkészült, köszönöm, finom lett! A zöldségeket én sem szedtem ki, kis főzés után ment bele a káposzta.

Kutya77
Kutya77 Wed, 2015-12-16 19:50

Elkészítettem tegnap, nagyon-nagyon finom lett. Én megfogadtam egyszerűségből az előttem szóló tanácsát és én is mindent egyszerre a hús után. Isteni! Köszi a receptet.

villers
villers Sun, 2015-12-13 00:45

Nagyon finom lett a leves, csak nem értettem, hogy minek pakolásszam a zöldséget ide-oda, ezért nem is tettem. Megpirítottam a hagymákat, rá a hús, a karikára vágott répák, és a káposzta (nem átmosva). Annyit változtattam rajta mindössze, hogy a tejföl helyett pici joghurtot tettem bele, és még egy kevés folyékony édesítőt. Nagyon jó lett, főleg kis csípős paprikával megbolondítva.

spenótostészta
spenótostészta Sat, 2015-12-05 23:53

tényleg jó, én is megcsináltam, egy kis savanyú káposzta lével még savanyítottam is rajta

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2015-03-13 16:47

Győrben, ahol élek, az egyik élelmiszer nagyáruháznak van grill része . Kellemes és jól főznek, nincs óriási választék , de a várakozók sora mindíg hosszú. Na, itt találkoztam a két levesük közül a " Szoljanka" kiírással. Azt mondták savanyú káposztából készült.Gondoltam az én gyomromnak, csak ez hiányozna.
Hónapokkal később mikor arra jártam , szintén ki volt írva de más szó elosztásban.
" Szól Janka" , jót nevettem és megkóstoltam. Nagyon-nagyon ízlett és eszembe jutott Németh László : Irgalom című, számomra nagyon kedves regénye, amiben sokat emlegetik ezt a levest. Mikor feltetted a receptet, rögtön beugrott, -ez a szoljanka receptje amit úgy kedvelek , csak abba még egy kis fehér babot is főznek.
Köszönöm a receptet a család nevében is. Üdvözöl: Zsuzsa

b-n
b-n Sun, 2014-11-16 11:14

Káposztából képtelenség keveset venni, így akadtam erre a receptre. Egy napot pihent, de csak jót tett neki, mindenkinek ízlett. Igen laktató leves, akár csak magában is fogyasztható.

mommomo
mommomo Wed, 2014-08-20 21:01

Tetszik a recept, szeretem az ilyen tartalmas leveseket, majd egyszer kipróbálom.
De az a tányér a fotón olyan gyönyörű, ilyenből szeretném majd én is enni a levesemet :)

MarkManoka
MarkManoka Tue, 2014-03-04 13:01

Elkeszitettem, ma ez lesz ebedre :). Isteni finom lett, koszonet erte.
Udv. Erdelybol, Monika.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-03-04 15:59

Ez aztán a megtiszteltetés! Hogy egy ilyen savanykás leves innen megy Erdélybe! :D Köszönöm a kedves szavaidat!

274
pulykacomb 40 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
mangalica zsír 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 3 dl
tárkony 2 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 2 db
víz 1.5 l