Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztás-tepertős pogácsa

Savanyú káposztás-tepertős pogácsa
Savanyú káposztás-tepertős pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különös sztori. Eltekintve a maradék savanyú káposztától, amit sajnáltam hagyni tönkremenni...

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

  • 10 dkg tepertő (krémes formában)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a savanyú káposztát apróra vágjuk, pici olajon kis ideig pirítjuk, esetleg fél dl fehérborral rásegítünk a párolódásra. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sót, borsot (én frissen őrölt tarkát, de ízlés és rendelkezésre állás szerint). Hozzáadjuk a pici tejjel elkevert tojássárgáját, a vajat olvasztva, az élesztős tejet és a hagymás káposztát.
  4. Dagasztjuk, míg elválik az edény falától, letakarva duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, finoman rákenegetjük a tepertőkrémet, feltekerjük vagy összehajtjuk, és ismét pihentetjük kb. negyed órát. A nyújtást-hajtogatást-pihentetést megismételjük legalább még egyszer.
  5. Végül kb. 2 cm vastagságú lappá nyújtjuk, a tetejét késsel rácsozzuk, szaggatjuk vagy kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk. A tojásfehérjével megkenjük, ismét pihentetjük vagy 10 percig, majd előmelegített sütőben sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 848
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

tepertős-káposztás pogácsa, töpörtyűs pogácsa savanyú káposztával, savanyú káposztás pogácsa tepertővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
vaj 12.5 dkg
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
savanyú káposzta 25 dkg
lila hagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
fehérbor 0.5 dl
tepertő 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 5 dkg