Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli

Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli
Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont egy nagyobb serpenyőben aranybarnára sütjük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk és félretesszük.
  2. A bacon kisült zsírjában átpirítjuk a sózott-borsozott csirkecombfiléket, először bőrös oldalukkal lefelé, majd megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosra sütjük.
  3. Szintén kivesszük a serpenyőből és félrepakoljuk.
  4. A csirkecomb helyére most az átmosott és kissé összevágott savanyú káposzta kerül néhány szál kakukkfű társaságában. Pirítjuk pár percig, majd amikor már elkezdett összeesni, felöntjük a borral, megvárjuk, amíg elpárolog alóla, majd elzárjuk a lángot.
  5. Egy kisebb tepsi vagy jénai alját kibéleljük egy adag felszeletelt, főtt burgonyával, erre jön a káposzta fele, majd rá a csirkecombfilé. Rászórjuk az előzőleg megsütött bacont, majd egy újabb adag káposztával fedjük be, erre egy utolsó réteg burgonya következik, végül pedig meglocsoljuk tejföllel.
  6. 190 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 398
össznézettség: 3 644
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Sat, 2019-03-09 16:48

Kedves Dávid! Szuper lehet, így is ki fogom próbálni. Hasonlót már készítettem, csak abban az alapanyagok teljesen nyersek voltak, nyilván úgy tovább kellett sütni és fóliával lefedve. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerintem nagyon jó ízkombináció a savanyú káposzta és a krumpli, habár a férjem pont e miatt nem szereti.

729
bacon 125 g
burgonya 800 g
csirke felsőcomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 500 g
kakukkfű 2 szál
fehérbor 1.5 dl
tejföl 400 g